Sivut

Mainos banneri ylös

perjantai 20. elokuuta 2010

Virheellisesti asennettu reunapelti

Virheellisesti toteutettu reunapelti. Vesi valuu suoraan katteen alle.
Reunapellin pääte lappeeseen on toteutettu "helpoimmalla" mahdollisella tavalla. Tässä tapauksessa vesi oli päässyt kymmenkunta vuotta suoraan räystäslautoihin ja räystäänaluslaudoitukseen. Räystäslaudat ja räystäänaluslaudat olivat aika huonossa kunnossa tässa tapauksessa. Mutta toisaalta talon asukkaan olisi pitänyt reagoida asiaan hieman nopeammin.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Miten toi oikeesti pitää tehdä????
Nimimerkillä:HÖLÖMÖ

Lucas kirjoitti...

Tiilikatolla reunapellin yläpuolelle tulisi asentaa ns. 3d-tiiviste / alumiinibutyleeni - muotoiltava tiiviste.
Tiiviste tulisi asentaa siten, että tiiviste menee reunapellin yläpuolella olevan kattotiilen alle ja siitä yhtenäisenä reunapellin päälle ohjaten veden kouruun ja lappeelle. 3d-tiivisteen sijaan voi myös käyttää peltiä, ohjaamaan vettä (, lunta ja jäätä). Tiivistyksen tekeminen pellistä on huomattavasti haastavampaa kuin 3d-tiivisteen käyttö.

Tapauksissa, joissa tiilen ura on siten, että vettä ei ohjaudu räystäslautoihin, voidaan käyttää pelkkää reunapeltiä. Mutta tässä on vaarana se, että mahdollinen liikkuva lumimassa ja jää voi aiheuttaa vaurioita reunapeltiin.

Tiilikatoilla (sekä pelti- ja mineriittikatoilla) on kuvan kaltaisia erikoispaikkoja, jotka kannattaa tiivistää huolella. Mitä hyötyä pistää katemateriaalia, joka kestää oikein huollettuna 100 vuotta, jos se asennetaan väärin. Kuvan tyyppisellä asennuksella räystäslaudat lahoavat 10-15 vuodessa.


Minulla löytyy kuvia myös kyseisen pellityksen aiheuttamasta ongelmasta, eli lahoviasta puurakenteissa.

Lähetä kommentti